Partnereink rólunk:

„A Schiller cégcsoport történetében sok területen számos szolgáltató cserélődött, de az ALT-Y Kft. hosszú évek óta stabil telekommunikációs partnerként folyamatosan jelen van az életünkben. Nyilván nem véletlenül.”

Dovala László
Schiller Autóház Kft.


„Ügyviteli szoftvereket fejlesztünk. Elkerülhetetlen a telefónia, szükségünk van egy olyan partnercégre aki gyakorlatias, és az ügyfél részére is megfizethető, működő hardverrel egészíti ki szoftvereinket. Ezt a gyakorlatias szemléletet találtuk meg évekkel ezelőtt, és szeretjük ma is az ALT-Y Kft-ben.”

Schmidt Attila
ProgramTECH Kft.Bemutatkozás


Az ALT-Y Telekommunikációs s Informatikai Kft. 1996-ban jött létre. Magyar magánszemélyek tulajdonában áll, akik a megalakulás óta aktívan közreműködnek a vállalkozás szakmai és a vezetői teendőinek ellátásában. 

Minden egyes munkatársunk már 1990 óta a távközlés valamelyik ágazatában tevékenykedik, így ezen a területen meglehetősen nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Eleinte elsősorban hagyományos telekommunikációval, hálózatok építésével és üzemeltetésével foglalkoztunk. Sok éven keresztül több vállalat (pl. PEPSI, MOL, Delphi Corporation, Electrolux, Lear Corporation) illetve intézmény (pl. Nógrád megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, Budai Központi Kerületi Bíróság, Sárospataki Comenius Főiskola, Munkaügyi Bíróság) alközponti rendszerének vagy hálózatának telepítőjeként illetve szerződéses karbantartójaként az ország egész területén kellett gyorsan és hatékonyan munkát végeznünk. 

Később a távközlési rendszerek egyre szerteágazóbb fejlődésével összhangban a fő tevékenységünk kiegészült az informatikával, hálózati integrációval, call centerekkel, VoIP technológiával, valamint ezek határterületeivel. Mindezeket természetesen a piaci változásokat figyelembe véve folyamatosan fejlesztjük.

A munkáink során számos olyan projektben veszünk részt, amelyekben komplett gyengeáramú rendszereket valósítunk meg. Ezekben a hálózatokon, a telekommunikáción és az informatikán túlmenően általában videokonferencia, biztonságtechnikai, beléptető, videokamerás megfigyelő, intelligens épületvezérlő és felügyeleti rendszerek szerepelnek.

Főbb tevékenységeink:
 • üzleti kommunikációs rendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése,
 • VoIP és hagyományos telefonalközpontok telepítése, programozása, karbantartása,
 • Yeastar VoIP alközponti rendszer importálása, nagy- és kiskereskedelme,
 • saját fejlesztésű call centerek telepítése és üzemeltetése,
 • kommunikációs hálózatok építése, karbantartása,
 • komplett gyengeáramú rendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése,
 • strukturált és optikai hálózatok tervezése, kivitelezése,
 • hang- és adatkommunikációs hálózatok mérése, elemzése, optimalizálása,
 • hang és adathálózatok integrálása, IP telefónia bevezetése,
 • vezeték nélküli hangkommunikációs és adathálózatok telepítése, üzemeltetése,
 • informatikai hálózatok üzemeltetése, rendszergazdai tevékenység,
 • számítástechnikai termékek, szoftverek forgalmazása, telepítése, karbantartása.

Természetesen minden egyes területen nagy hangsúly fektetünk a szakmai képzésekre. Nem arra törekszünk, hogy a piacon található minden termékhez értsünk, mert az úgysem eredményezne elmélyült tudást, inkább arra koncentrálunk, hogy a gondos tájékozódás során kiválasztott rendszereket részleteiben és összefüggéseiben is alaposan megismerjük, és erre a megbízható tudásra alapozva képesek legyünk megoldani az adott rendszer telepítésekor és üzemeltetésekor megvalósítandó nehezebb feladatokat is.

Több gyártó és forgalmazó cégnek vagyunk a közvetlen vagy közvetett partnere. Az ő szakmai tanfolyamaik és támogatásuk révén biztosítjuk munkatársaink alapos és naprakész tudását.

IP alapú és hagyományos alközponti rendszerek területén:
 • Yeastar
 • Alcatel-Lucent
 • Ericsson/Aastra/Mitel

Hálózati megoldások területén:
 • MikroTik
 • Cisco
 • ZyXEL

Kábelezési rendszerek területén:
 • Panduit
 • Avaya
 • Krone
 • RIT
 • Legrand

A távközlési és informatikai kommunikációs és hálózati megoldások egységesülése is egyre kiemeltebb szerepet kap tevékenységeink között. A két terület konvergenciája arra késztet minket, hogy egységesen kezeljük az üzleti kommunikációs megoldásokat, és integráljuk az egyes területen szerzett tapasztalatainkat. A telekommunikáció egyik legjelentősebb irányvonalának az IP alapú megoldások alkalmazását tartjuk, ezért erre helyezzük a fő hangsúlyt. Ebből kiindulva a piac alapos feltérképezése után a Yeastar Technology Co. Ltd VoIP eszközeinek forgalmazása mellett döntöttünk, és váltunk 2011-től a gyártó cég magyarországi importőrévé és szakértőjévé. 

A saját telepítésű rendszereknél szerzett tapasztalataink és a viszonteladói kör kiépítése során a partnerektől érkezett pozitív visszajelzések maximálisan igazolták a döntés helyességét, mert a termékkör megbízhatósága és a gyártó rugalmas hozzáállása még túl is teljesítette a korábbi várakozásainkat.

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Új jelszó beállítva

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑